lørdag den 18. november 2017

Kajakker til hav og sø – find den rigtige til dig

Har du fået lyst til at komme ud og sejle i kajak men ved ikke rigtig lige, hvad der er hvad, og hvordan man kommer i gang. Så er her en lille guide.
Der er mange muligheder for at sejle i kajak, og stort alle byer i Danmark har en kajakklub, hvis de i hvert fald har adgang til vand, hvor man kan sejle, så det er bare med at møde op og få nogle gode råd til at blive meldt ind i en forening.

Den rigtige kajak

Selve kajakken kan du få i mange forskellige udgaver. Der er mulighed for at få en let og smart kajak, hvor du nærmest sidder oven på den. Den er god til korte ture, f.eks. fisketure. Så er det på rent fritidsplan, du vil sejle, er den rigtig god.
Ellers er der selvfølgelig en verden af muligheder inden for de kajakker man kender, hvor man sidder nede i og bliver spændt fast. Alt efter hvad man er til, kan man få kajakker i både aluminium og plast. De af plast er de bedste, hvis man vil ud og sejle i havet,  fordi der er mindre modstand og det gør det lettere at manøvrere i de store, vilde floder.
Hvis du begynder helt fra bunden, er det en god idé at få rådgivning fra erfarne eller professionelle, som kan hjælpe dig i gang på det rolige vand og samtidig være med til at finde ud af, hvilken kajak og hvilken slags roning, der passer dig bedst. Der er også mange ting i forhold til at pakke en kajak rigtigt, hvis man skal ud på længere ture, som andre har prøvet mange gange før dig.
At sejle kajak er også en rigtig god måde at møde nye mennesker på, fordi du bliver en del af en forening og et fællesskab, der har den samme interesse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kajakker til hav og sø – find den rigtige til dig

Har du fået lyst til at komme ud og sejle i kajak men ved ikke rigtig lige, hvad der er hvad, og hvordan man kommer i gang. Så er her en li...